United Kingdom(Great Britain)  Germany Turkey Romania Serbia(Yugoslavia)

Tudnivalók

Megrendelés nyomtatvány

 Kedves Tanárok és Tanárnők!

Irodánk vállalja osztály kirándulások és a határtalanul program
keretein belül is programok  árajánlatok készítését,
teljes körű szervezését és lebonyolítását!

 

Fontos tudnivalók a kirándulások szervezéséhez:

A napi vezetési idő nem haladhatja meg a 9 órát, azonban hetente két alkalommal meghosszabbítható 10 órára. Egy héten 6 napi vezetési időszak lehet.

Munkaideje 15 óra lehet 24 órás perióduson belül, abban az esetben, ha a 15 órás munkaidőn belül 3 óra egybefüggő pihenőidőt tudott tartani. Ha a 3 óra folyamatos pihenőidőre nincsen lehetőség, a munkaidő maximum 13 óra lehet.

A heti vezetési idő nem haladhatja meg az 56 órát, a kétheti vezetési idő a 90 órát.

Négy és fél óra vezetési időszak eltelte után legalább 45 perces szünetet kell tartani, de ez felosztható 15 perces és azt követő 30 perces szünetre.

A rendszeres napi pihenőidőnek legalább 11 órának kell lennie, amely heti három alkalommal 9 órára csökkenthető. A rendszeres napi pihenőidő felosztható egy 3 órás és egy azt követő 9 órás pihenő időre.

2 gépkocsivezető folyamatosan 21 órát tölthet úton, ezután  legalább 9 órás napi pihenőidőt kell tartania.

A rendszeres heti pihenőidő 45 óra, amely kéthetente egyszer 24 órára csökkenthető, amit azonban három héten belül kompenzálni kell. A nemzetközi különjárati személyszállítást végző autóbusz vezetője a heti pihenőidőt 12×24 órás időszakkal elhalaszthatja, de ezt követően két rendes vagy egy rendes és egy csökkentett heti pihenőidőt kell tartani, és a csökkentést három héten belül kompenzálni kell.